Oppskrift: blomkålsuppe med bacon og krutonger

Hei, dere! Jeg går nå på ulike aktiviteter via Fretex i Bergen, en av dem er matgruppe, så jeg tenkte rett og slett at jeg skulle dele en oppskrift av den fantastiske blomkålsuppen vi lagde i dag. Oppskriften jeg skriver nå er kuttet litt ned fra det vi brukte, og jeg vil tro den passer til ca 4 personer.

 

Antall personer: 4

Ingredienser:
- 2 små eller 1,5 stort blomkålhode
- 1 liten kartong lett matfløte
- rikelig med væske til å varme blomkålene i
- salt og pepper
- så mye krutonger du ønsker, vi brukte et halvt brød
- vi brukte en pakke bacon som du skjærer opp selv 
- en stor klatt margarin
- mel til jevning sammen med margarinet


Krutongene: skjær opp brødet i terninger, hell det på et bakebrett, og strø over med rikelig med salt og pepper, samt en del olje. Deretter bruker du hendene og blander alt godt sammen. Krutongene skal være i ovnen til de er gjennomsprø, ca 30 min i ovnen.

Baconet: stek baconet på medium varme mens du lager suppen, du bør steke baconet i smeltet margarin eller litt olje. 

Selve suppen: kok blomkålet i rikelig med vann, la det koke i ca 10 min. Deretter: smelt rikelig med margarin i en panne, før du rører til med en god del mel. Til slutt smaker du det til med kraften fra blomkålet, mens du tilsetter salt og pepper. Til slutt heller du en pakke fløte oppi suppen, og tilsetter mer kraft om det trengs. Du skal så ta blomkålet oppi suppen, og la det koke lett mens baconet steker seg ferdig. 

Tilberedelse: Hell suppen oppi en skål, strø så bacon og krutonger på toppen. 

 

Nyt og spis! Det er kjempe godt!

 

- Rebekka<3 - 
 

Én kommentar

martheeeee

04.11.2013 kl.22:00

Tusen takk for oppskriften! det er en oppskrift som er til stor hjelp!

~Lin

04.11.2013 kl.23:13

OMG elsker blomkålsuppe!!!!

Skriv en ny kommentar

- Rebekka<3-

- Rebekka<3-

21, Bergen

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er en 21 år gammel jente fra Bergen, som blogger om hverdagen med anoreksi(og i bedring for bulimi), angst, depresjon osv. Har vært innlagt flere ganger, og har fått diagnosen scizoaffektiv også. Jeg vil så klart skrive om annet også, men mye vil omhandle psykisk helse og slikt. Du kan også sende meg en mail på " rebekka_thafunnygirl@hotmail.com " om det er noe, og kommentarer tas også i mot med stor taknemmelighet og takk i massevis!

Kategorier

Arkiv

hits