Når schizofrenien tar overhånd

Hei, dere!

Først: tusen takk for at så mange har tittet innom bloggen til og med når jeg ikke har blogget de siste dagene denne uken, det betyr alt! Jeg tenkte at jeg skulle forklare hvorfor jeg har vært så fraværende her denne uken, da hele lykkerusen jeg hae levd på en stund nå i min egen lille boble, brått sprakk og alle følelser, sykdommen og alt tok meg på senga.

Jeg har som sagt en kjæreste, som jeg elsker veldig mye. Han vet ikke så mye om schizofrenien jeg sliter med, men hin dagen, da boblen sprakk og alle stemmer og hallusinasjoner dukket opp for fult, så var jeg ærlig med han og fortalte litt. Jeg satt på julebordet til Fretex oppe ved Flesland flyplass, og pluselig, var det noe som klikket og stemmen skrek til meg om at jeg måtte skade meg selv den kvelden, at jeg ikke fikk ta medisinene mine osv. Jeg velger å kalle det et tilbakefall, selv om jeg ikke har vært frisk fra Schizofrenien men trodde jeg hadde sluppet unna det værste. Der tok jeg feil, alt strømmet tilbake, alt ble så virkelig for meg og jeg trodde det satt en mann og holdt øye med hver eneste bevegelse jeg gjorde og alt jeg sa, han snakket til meg som om han satt ved siden av meg. Han er der enda, og i går så jeg jeg meg nødt til å ringe behandlerne mine på dps. Jeg fortalte situasjonen i telefonen til hun ene(hun er en psykiatrisk sykepleier), hun tok det alvorlig med en gang og ba min andre behandler(hun er en psykiater) ringe meg og avtale økning av antipsykotikumet jeg går på(Zyprexa). Godt at jeg blir tatt vare på, føler behandlerne mine virkelig bryr seg! Vi avtalte at de skulle ringe meg på mandag, og så har jeg time på onsdag. Håper medisinøkningen kan hjelpe, for jeg orker virkelig ikke mer! Er livredd, skjelven, takler ikke å bevege meg ut av huset mer i dag. 

Vil dere forresten høre mer om hvordan det er for meg å leve med Schizofreni? Jeg har slitt med det siden 2010(så vidt jeg vet), men fikk ikke diagnosen før i år. Det er sånn at jeg ser skikkelser som folk rundt meg sier at de ikke kan se, jeg hører en mann prate til meg som om han er der sammen med meg, og føler de rundt meg vil meg vondt. Skikkelig skremmende! 

Håper dere fikk en god oppdatering på den fronten nå! Klem fra meg! :)

 

- Rebekk<3 - 

8 kommentarer

Inspilove

13.12.2013 kl.16:56

Hei. Kan du stille spørsmål på bloggen min? Kanskje vi blir dagens blogg i julekalenderen også :) inspilove.blogg.no

Jan Roger Olsen

13.12.2013 kl.16:58

Hei! Ja, jeg vil i alle fall høre mer om det. Men uansett så synes jeg at det er bra at du tør å være åpen om dette. Håper det går bra med deg.

Alvilde

13.12.2013 kl.18:38

Uff, jeg visste ikke at du slet med dette:'( Vil gjerne høre mer om det. Stå på vennen<3

Veronika

14.12.2013 kl.19:42

Uff, det høres ikke bra ut! Men jeg må bare spørre; når fikk du den diagnosen? Jeg mener du fortalte at du hadde fått diagnosen schizoaffektiv ikke schizofreni? Stå på! <3

18.12.2013 kl.12:41

Jeg vil gjerne lese mer om hvordan det er og leve med det. Hvis du orker og skrive om det. Det virker utrolig vanskelig og ha det sånn :(

Stå på videre <3

Maleneeeee

07.01.2014 kl.18:40

Hei Rebekka!

Du er en utrolig søt og snill jente. Jeg vet at livet ikke er tøft. Jeg var innlagt nesten hele november på psykiatrisk avdeling og jeg fikk diagnosen Bipolar lidelse. Jeg og hører stemmer i hodet mitt, men jeg vet ikke hvordan du har det, men jeg har peiling på selvskading. Det er ikke noe særlig kjekt, men jeg håper du får det bedre og bedre med tiden. Jeg håper iallefall at du har det bra nå, visst ikke så kan du snakke med meg om du føler at du kan det. Jeg vet at det ikke er lett til tider, og da er du heldig for at du har den kjæresten du har for han er en veldig snill og omtenksom person som du også er!

Stå på kjære deg! <3

-Malene

Mille

02.03.2014 kl.22:35

Hei jeg har lest litt og har sett at du sliter med schizofreni og jeg lurte på om du har taktile halusinasjoner eller influenssymptomer? Det er veldig dumt at du har det sann og jeg håper det blir bedre :)

- Rebekka<3-

04.03.2014 kl.16:04

Mille: Jeg hører stemmer og hallusinerer, jeg ser og hører ting andre ikke ser eller hører. Og tusen takk for støtte :)

Mille

04.03.2014 kl.18:53

okei ja jeg sliter med det samme skjønner du men jeg har det sann at jeg kan føle at ting på kroppen for eksempel at noen tar meg på armen så er det ingen der og at jeg føler at andre kan lese tankene mine så det var det jeg lurte på :) men det er dumt at det er sann og det er bra du er åpen om det, for det kan hjelpe andre :)

Skriv en ny kommentar

- Rebekka<3-

- Rebekka<3-

22, Bergen

Hei og velkommen til min blogg! Jeg er en 21 år gammel jente fra Bergen, som blogger om hverdagen med anoreksi(og i bedring for bulimi), angst, depresjon osv. Har vært innlagt flere ganger, og har fått diagnosen schizofren også. Jeg vil så klart skrive om annet også, men mye vil omhandle psykisk helse og slikt. Du kan også sende meg en mail på " rebekka_thafunnygirl@hotmail.com " om det er noe, og kommentarer tas også i mot med stor taknemmelighet og takk i massevis!

Kategorier

Arkiv

hits